Skip Navigation

[Resolved] Two views on the same page filtering the same taxonomy, only first one works

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem:
The customer reported that there are two views on the page with the same taxonomy filter, but the search works only for one of them.

Solution:
Guided that to make the same search filtering work for the two different views on a page, you'll have to make sure that:

1. Both are using the exact same query filter settings and the query string parameters.
And
2. Both views are set to update the search results with the page refresh and not using AJAX.

Relevant Documentation:
n/a

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- 9:00 – 13:00 9:00 – 13:00 9:00 – 13:00 9:00 – 13:00 9:00 – 13:00 -
- 14:00 – 18:00 14:00 – 18:00 14:00 – 18:00 14:00 – 18:00 14:00 – 18:00 -

Supporter timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

This topic contains 2 replies, has 2 voices.

Last updated by nicolaT-2 4 months, 1 week ago.

Assigned support staff: Waqar.

Author
Posts
#2422517
filter-issue.jpg

Hi, I have a page with 2 archives: one is "Showroom", the other is "Outlet". The two archives are built with Toolset views, and each view allows to filter the results using the same taxonomies. The first archive works fine, my issue is that on the second archive the filters are not working properly: if change them they are being applied to the first archive.

Can you help me with this?
Thanks,
Nicola

#2422901

Waqar
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi Nicola,

Thank you for contacting us and I'd be happy to assist.

To make the same search filtering work for the two different views on a page, you'll have to make sure that:

1. Both are using the exact same query filter settings and the query string parameters.
And
2. Both views are set to update the search results with the page refresh and not using AJAX.

In case the issue still persists, you're welcome to share temporary admin login details along with the link to this page, for further troubleshooting.

Note: Your next reply will be private and making a complete backup copy is recommended before sharing the access details.

regards,
Waqar

#2427781

My issue is resolved now. Thank you!