Skip Navigation

[Resolved] Added custom media fields but there is no 'save' button on the media upload box

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

This topic contains 1 reply, has 2 voices.

Last updated by Waqar 1 year, 7 months ago.

Assigned support staff: Waqar.

Author
Posts
#1192999

Hi,

I have added in custom media fields. When I go to the media library and click an image, the fields display in the upload box and I can enter text in the fields, but there is no way of saving this data (ie there's no save button and it doesn't automatically save). The same applies when I try adding media through a page or post.

Can you tell me how I can get this to work?

Many thanks.

#1193135

Waqar
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Karachi (GMT+05:00)

Hi Andrew,

Thank you for contacting us and I'll be happy to assist.

When a custom field is added to the "Media" post type through Toolset Types ( screenshot: hidden link ), it is shown on the media post's edit screen, along with the "Update" button.
( screenshot: hidden link )

Note: In case your custom field group is missing from the media post's edit screen, please make sure that it's checkbox is checked from the "Screen Options" drawer at the top.
( screenshot: hidden link )

The custom fields added through the Toolset Types plugins are not shown on other media upload popup/dialog windows and for that, you'll need to use custom code or a third-party plugin.

Following are some useful guides on the topic:

hidden link
hidden link
hidden link

I hope this helps!

regards,
Waqar