Skip Navigation

[Resolved] Featured image not available as dynamic background in container block

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 -
- 13:00 – 18:00 13:00 – 18:00 13:00 – 18:00 14:00 – 18:00 13:00 – 18:00 -

Supporter timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

This topic contains 5 replies, has 2 voices.

Last updated by nickH-5 7 months ago.

Assigned support staff: Shane.

Author
Posts
#2359947
no featured image option.png

I am trying to: add a dynamic background to a Toolset container block

I expected to see: an option to choose the post's featured image

Instead, I got: only the option to use the author's icon image

I have tried the suggested option of creating a reusable block and that doesn't help

#2360121

Shane
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi Nick,

Thank you for getting in touch.

Can you provide a bit of detail as to the context under which you're using this option.

Is it a content template? Or is this for a custom post type Archive.

Please let me know.

Thanks,
Shane

#2360663

This is in a content template

#2360809

Shane
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi Nick,

Thank you.

Would you mind allowing me to have admin access to the website so that I can have a more detailed look at this for you ?

Please where applicable please provide me with a link to an example page where I can see the issue.

I've enabled the private fields for your next response.

Thanks,
Shane

#2361025

Shane
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi Nick,

I see the issue now.

The reason for this is because the posts that are being loaded by the content template as an example to view the template with don't have any featured images in them.

What you can do is for one of the pages that show up in the list at view with: in the top of the screen, set a featured image for that post temporarily and then you should be able to select a featured image in the content template.

Thanks,
Shane

#2361379

Thanks, that works but this seems to me like a bug. Why is it that only a few posts are shown in the dropdown and wouldn't it be better to allow the featured image option even where he example post chosen doesn't have one, but perhaps with a message "this post doesn't have a featured image"?