Skip Navigation

[Résolu] flexslider help for a gallery with multiple custom fields form one post

Ce fil est résolu. Voici une description du problème et la solution proposée.

Problem:

The issue here is that the user had some repeated image fields and wanted to create a slider using these images.

Solution:

I managed to create a flexslider plugin that should be able to help your.

Download and install the plugin in the link below.
https://drive.google.com/file/d/1CFU2_oBqe9PJBks8cT1VqMND8-ytDdVE/view?usp=sharing

Then create a content template for your post and add the following.

<div class="flexslider">
  <ul class="slides">
   [wpv-for-each field="wpcf-image_1"]
  <li>[types field="image_1" size="medium" align="none" resize="pad" padding_color="#FFF"][/types]</li>
  [/wpv-for-each]
  </ul>
</div>

After doing this then you will need to add the script for it to work.

Add this to the js section of the content template.

jQuery(window).load(function() {
   jQuery('.flexslider').flexslider();
 });

100% of people find this useful.

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

This topic contains 16 réponses, has 2 voix.

Last updated by maudS Il y a 2 années et 8 mois.

Assigned support staff: Shane.

Auteur
Publications
#1205802

Hi Shane, you helped me earlier. I tried your info about flexslider and couldn't get it to work. Would you have a moment to help me? please ?

Tell us what you are trying to do?
flexslider help for a gallery with multiple custom fields from one post, using this help page : https://toolset.com/forums/topic/generate-slide-on-my-slider/.

Thanks.

#1205805

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

The link actually still works.

I just checked on my end. However could you let me know what you are seeing?

Please send a screenshot.

Thanks,
Shane

#1205806

Yes, I tried «log-in» and it worked. So I went to the coding part and I don't quite understand I guess. It doesn't work for now. Do you mind helping me a bit?

#1205807

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

Yes sure, I lost the chat ticket could you resend the credentials here as well as the page where you are setting up the slider?

Thanks,
Shane

#1205809

Do you mind helping me with this?

#1205810

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

Its saying the password is incorrect.

Could you try on your end and let me know the results?

Thanks,
Shane

#1205814

Oh really sorry! Try again, please. It should be OK by now. (It works) Thank you, Shane.

#1205829

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

I resolved this.

It seems you were using a repeatable field group which means it took a little bit more work to adapt the code to the content you have.

Here is the view that I used.
hidden link

Then I just added it to the Layout.

Please let me know if this helps.
Thanks,
Shane

#1205835

It sure helps! The «only» thing missing is the caption, alt or title or the "legend" - the reason forthe repeatable field group. They are both the same. Would you know to add the (or some) text to the slider? I really appreciate your help, Shane. Thank you! I spent many hours trying before writing for help, so thank you !!!

#1205842

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

Take a look here.
hidden link

What you need to do is modify the view that was created and add the tag
      <p class="flex-caption">Adventurer Cheesecake Brownie</p>

Where it should be based on the example.

Thanks,
Shane

#1205844

OK, I will try later on tonight. Thank you again Shane. Very much appreciate. 🙂

#1206345

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

I'll mark this one as resolved.

Thanks,
Shane

#1207761

Hi Shane, it is me again... I'm sorry to bother you again, but when I close your temporary account, I mistakenly erased the gallery you helped me with. :[ I tried again this morning with the same kind of misunderstanding. I did not had the chance to understand what you did... Would you mind helping me again please?

#1207767

Shane
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hello,

Sure please open a new ticket and assign it to me.

Also please provide the credentials to the site as well 🙂

Thanks,
Shane

#1207768

I am SO sorry... I did not think about the gallery when I closed it. Well, you are very kind to help me again!