Skip Navigation

[Gelöst] cannot add custom filed into template

This support ticket is created vor 7 Jahre. There's a good chance that you are reading advice that it now obsolete.

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Heute stehen keine Supporter zur Arbeit im Werkzeugsatz-Forum zur Verfügung. Sie können gern Tickets erstellen, die wir bearbeiten werden, sobald wir online sind. Vielen Dank für Ihr Verständnis.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 9:00 – 12:00 -
- 13:00 – 18:00 13:00 – 18:00 13:00 – 18:00 14:00 – 18:00 13:00 – 18:00 -

Supporter timezone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Dieses Thema enthält 12 Antworten, hat 2 Stimmen.

Zuletzt aktualisiert von Shane vor 5 Jahre, 7 Monate.

Assistiert von: Shane.

Author
Artikel
#533360
non editable add custom field to template.JPG
editable add field to template.JPG

I am trying to: add a custom field to a template

I visited this URL: versteckter Link

I expected to see: the insert custom field pane editable and clickable

Instead, I got: the insert custom field pane is grayed out with no ability to edit or save the information

please see screenshots if its a non custom field e.g. post title I can add it if its a custom field I cannot.

this used to work just fine before I updated the plugins.

Please advise,
Thanks,

David

#533392

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

Thank you for contacting our support forum.

I suspect that this issue is being caused by a plugin conflict and as such I would recommend that you temporarily disable all your non-toolset plugins and try again.

Once you have done this please let me know the results and we can move from there.

Thanks,
Shane

#533397

Hi Shane,
I disabled all non toolset plugins and the issue still stand.

David

#533459

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

Thanks for trying this for me.

Would you mind if i did some further investigation on this issue?

For this I will need the login for the site, I'll enable the private fields so that you can securely provide me with the credentials.

Thanks,
Shane

#533811

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

Thank you for the credentials.

I took a look at this through the backend and was not able to experience the issue from your screenshot so it seems the website is fine.

However it may be your browser and I would recommend trying a different browser and see if the issue is still present.

Thanks,
Shane

#533833
custom post fields.JPG

Hi Shane,

i have tried both with Firefox and edge and i get the same behavior.
did you try the custom post fields or the default fields?
i ask as the issue happen only with the custom post fields i created. see enclosed image and let me know if you tied with one of those fields.

thanks,

David

#533842

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

I was able to notice this issue when i checked the fields that you highlighted.

The issue may be because of the divi theme because it needs to be updated. Just to confirm could you try updating the theme and see.

if the issue is there after that I would like to get a duplicator package of your site to debug it even further.

Thanks,
Shane

#533862

hi Shane,
i updated the theme and all plugins.
all is up to the latest version.
the issue still stand.

Thanks,

David

#533893

Hi Shane,

just a small update that the issue might be related to the them.
when i change the theme to "Twenty Sixteen" adding the custom field works. when i revert to Divi them the issue is happening again.

not sure how to proceed from here.
please advise,
thanks,

David

#533926

HI Shane,

i think i figured some of it
after looking at https://toolset.com/2017/06/divi-integration-with-toolset-the-first-update-is-out
i deactivated the Toolset Divi Integration this solve the issue of adding the custom field to a template.

however deactivating the Toolset Divi Integration broke the site look and feel in the front end.

this is really frustrating.

whats next?

David

#533996

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

I was able to replicate the issue and made a report to our 2nd tier team .

Hopefully there is a solution for this soon. However you can disable to divi integration and then add the fields and re-activate it once the fields have been added.

I know this will cause some inconvenience but this is the only suggestion I have until this issue gets resolved.

Thanks,
Shane

#534476

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

It seems that this issue has been resolved in our next release so when the plugin updates then this issue should also be resolved.

Thanks,
Shane

#1146761

Shane
Supporter

Sprachen: Englisch (English )

Zeitzone: America/Jamaica (GMT-05:00)

Hi David,

This is has been resolved.

Dieses Ticket ist jetzt geschlossen. Wenn Sie ein Toolset Kunde sind und Hilfe benötigen, eröffnen Sie bitte ein neues Support-Ticket.