Skip Navigation

[Résolu] Views Filter by _stock doest not work properly

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Marqué : ,

This topic contains 9 réponses, has 2 voix.

Last updated by Minesh Il y a 10 mois et 2 semaines.

Assigned support staff: Minesh.

Auteur
Publications
#1767917

Pat

Hello,

I have a site with Toolset +WC and have created 2 Views
1. To list all products with _stock <= 0
2. To list all products with _stock >0

The issue I'm facing here is that if I change manually the stock inside a product and move it from 0 to 3 for example, then the Views are not taking this into consideration.

Some additional info :
- In the filter, I'm using field _stock, is a string (but I have also tried with numerical) + the condition
- I have checked in the database that the _stock field was really changing
- This seems to happend under certain conditions (from time to time, moving a stock to 0 is working!

Regards
Pat

#1768069

Minesh
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Hello. Thank you for contacting the Toolset support.

Can you please share problem URL where you added the view and access details. Please also share a product sample link where you added the stock.

*** Please make a FULL BACKUP of your database and website.***
I would also eventually need to request temporary access (WP-Admin and FTP) to your site. Preferably to a test site where the problem has been replicated if possible in order to be of better help and check if some configurations might need to be changed.

I have set the next reply to private which means only you and I have access to it.

#1768109

Pat

Hi Minesh,

Sorry but I'm not able to share url info on this.
First, could you confirm that I need to use the "string" (and not the numerical) in the filter for a custom field?
What I have seen on this is that from time to time, the issue is appearing. So, not sure this is dependent on the Views or on the product configuraiton. I have tried to see if any differences between products that are not moving when stock is 0, but nothing has come to my attention !
Let me know if I can give you additional info.
Regards
Pat

#1768121

Minesh
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Well - you should always use numeric as the stock value will be numeric.

I will require access details to your current site or you can setup a test site where I can see the issue and share the access details.

#1771695

Pat
toolset-filter.jpg

Hi Minesh,

I have place the filter field as numerical and this is not changing the issue.
Just a point that I can relate : when the filter result is not good in the frontend, if I resave the Views in the backend, then the result became good.
Don't know if there is something special in the save process?
Here is my Views loop :

<wpv-loop>[wpv-item index=1]{"value":"[wpv-post-id]","label":"[wpv-post-title]-[wpv-post-field name="views_woo_price"]€ - [wpv-post-field name='_stock']"}[wpv-item index=other],{"value":"[wpv-post-id]","label":"[wpv-post-title]-[wpv-post-field name="views_woo_price"]€ - [wpv-post-field name='_stock']"}
		</wpv-loop>

And you can find a sceenshot of the different filter setup attached.

Regards
Pat

#1772017

Minesh
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

What you mean by result is not good.

Can you please share problem URL as well as access details and also share information about what is your expected result.

*** Please make a FULL BACKUP of your database and website.***
I would also eventually need to request temporary access (WP-Admin and FTP) to your site. Preferably to a test site where the problem has been replicated if possible in order to be of better help and check if some configurations might need to be changed.

I have set the next reply to private which means only you and I have access to it.

#1772143

Pat

Hi Minesh,

Thanks for your feedback.
Unfortunately, I'm not able to give you access. Is there something I can do in order to better understant the issue?

By result is not good, I mean that some products are listed in the Views but have stock = 0. So they should not be listed with this Views !!! As soon as I record the Views again, the result is different and those products with stock =0 do not appear no more?

Regards
Pat

#1773195

Minesh
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

That is strange.

Is it possible for you to send me duplicator copy of your install? If yes:

Can you please send me duplicator copy of your install:
=> https://toolset.com/faq/provide-supporters-copy-site/

#1773545

Pat

Hi Minesh,

Thanks for your answer.
That sounds difficult as this is a very huge site and Duplicator will not manage all files.
In the meantime, I am looking for a workaround by using a hook (wpv_filter_query) in order to see if I'm getting the same issue.
I will keep you informed of the result as soon as this will be done.

In parallel, if I can give you specific info that could helps you to move forward, let me know.

Regards
Pat

#1775667

Minesh
Supporter

Languages: Anglais (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Ok - please try and let me know if you will require further assistance.