[Resolved] site crashing after upgrade to wordpress 5.4

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem: Fatal error: Uncaught Error: Class 'OTGS\Toolset\Access\Controllers\CustomErrors' not found in plugins/types-access/application/models/wpml_settings.php on line 400

Solution: This issue will be fixed with the Toolset Access version 2.8.6.

Relevant Documentation:

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

This topic contains 7 replies, has 2 voices.

Last updated by Minesh 2 weeks, 5 days ago.

Assigned support staff: Minesh.

Author
Posts
#1618889

hi
i get an error from the "access" plugin:

Fatal error: Uncaught Error: Class 'OTGS\Toolset\Access\Controllers\CustomErrors' not found in /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-content/plugins/types-access/application/models/wpml_settings.php:400 Stack trace: #0 /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): OTGS\Toolset\Access\Models\WPMLSettings->check_language_edit_permissions(Array, Array) #1 /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-includes/plugin.php(206): WP_Hook->apply_filters(Array, Array) #2 /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php(2798): apply_filters('wpml_active_lan...', Array, Array) #3 /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/inc/template-functions.php(110): SitePress->get_ls_languages(Array) #4 /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-content/themes/Avada/includes/lib/inc/class-fusion-multilingual.php(225): icl_get_languages('skip_missing= in /home/customer/www/app.com-unity.co.il/public_html/wp-content/plugins/types-access/application/models/wpml_settings.php on line 400

once i turn it off - the site is ok. but I have to have the plugin on.

When I use 2020 theme - it's ok, too. but with avada (not even the child theme) - it goes wrong again.

everything is updated no the site.

any ideas?

thanks!
Ido

#1619561

Minesh
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Hello. Thank you for contacting the Toolset support.

Can you please update the Toolset Access plugin to version 2.8.5.1. Does that help you to resolve your issue?
=> https://toolset.com/download/toolset-access/#changelog

#1619663

hey Minesh,
nope - still an error

#1619687

Minesh
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

I just checked with our internal tickets and another user having the same issue:
=> https://toolset.com/forums/topic/activating-toolset-access-crashes-the-site/page/2/#post-1599467

I've added your voice as well to our internal ticket. Please hold on for further updates. I'll get in touch with you as soon as I have ore information to share with you.

#1621227

Minesh
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Can you please share FTP access details as I would like to apply the hotfix shared by our devs to see if it works.

*** Please make a FULL BACKUP of your database and website.***
I would also eventually need to request temporary access (WP-Admin and FTP) to your site. Preferably to a test site where the problem has been replicated if possible in order to be of better help and check if some configurations might need to be changed.

I have set the next reply to private which means only you and I have access to it.

#1621235
#1621309

Minesh
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

Unfortunately - admin access details is not working but FTP does.

So, I've applied the patch file, do you see that fix the issue. Can you please confirm?

#1621311

My issue is resolved now. Thank you!

#1668493

Minesh
Supporter

Languages: English (English )

Timezone: Asia/Kolkata (GMT+05:30)

I would like to inform you that Toolset Access version 2.8.6 is already released that contains the fix for this issue.

Please update ALL Toolset plugins to latest version.