Skip Navigation

[Resolved] Products page and WooCommerce subscriptions problem

This support ticket is created 6 years, 7 months ago. There's a good chance that you are reading advice that it now obsolete.

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
- - 14:00 – 20:00 14:00 – 20:00 14:00 – 20:00 14:00 – 20:00 14:00 – 20:00
- - - - - - -

Supporter timezone: Asia/Ho_Chi_Minh (GMT+07:00)

Tagged: 

This topic contains 20 replies, has 2 voices.

Last updated by Beda 6 years, 4 months ago.

Assisted by: Beda.

Author
Posts
#598587

I'm sorry I can not explain things better, I do not speak English very well.
If you or the people developing Toolset discover something else, you tell me.

Thanks for your help Beda.

#598592

That's not necessarily a problem of the language you natively speak.

I am not an English native speaker either, and I know it is difficult AND annoying to report problems (highly complex technical problems) to a Supporter in a relatively anonymous forum, where it seems no one really cares, and usually also is not a English native speaker him/herself.

It is difficult to establish a working communication in such a scenario - and that is not your fault.
You reported correctly a problem that I did not understand.

Now we have spotted the exact issue, I replicated it and put all in track for development work.

Yes, I will let you know here as soon I have valid news in regard to the issue here.

Thanks again for your patience and collaboration.

#598889

OK, I have debugged this, and can state it is not a BUG, but a compatibility layer that we can introduce.

I have proposed a solution to the Developers, but off course this needs a review first.
It's a one line change in WooCommerce Views, on line 3866 in Class_WooCommerce_Views.php, change the existing if statement to:

if(('variable' == $this->wc_views_get_product_type( $product )  ) || ('variable-subscription' == $this->wc_views_get_product_type( $product )  )) {

Of courser I cannot suggest to edit the core files of our plugin, but I share this so you see why I say it's not a BUG.

The code does not know if a product is variable, we need to tell this to the code.
We do it for WooCommerce, but WooCommerce Subscriptions adds 2 new Product Types:
subscriptions and variable-subscriptions

Those are not considered in our code.

I tested the solution locally to see that it works fine.
But, I suggest to wait for an official update.

#598900

All right. I can wait for an update of WooCommerce Views.
You have to think that I also have to wait for other updates so that the site works correctly.
If I wait for these I can also wait for this.
It's a matter of having patience. 🙁
Thanks for the help Beda.

#618704
#618781

Ok. Thanks Beda.

#626425

This is now solved in the stable release.

This ticket is now closed. If you're a Toolset client and need related help, please open a new support ticket.