Skip Navigation

[Resolved] limit viewable media in media library to the user who created it

This thread is resolved. Here is a description of the problem and solution.

Problem:

I am using a cred form to allow users to upload media files during the creation and editing of their exhibitor page, the video files are not visible in their media library.

Solution:

You can follow our document to setup user's access to media library, in your case, it needs to setup "Edit own" privilege of post type "Media" for the specific user role.

Relevant Documentation:

https://toolset.com/course-lesson/using-the-native-wordpress-media-manager-in-front-end-forms/

section "Default User Permissions for Using and Editing Existing Files"

This is the technical support forum for Toolset - a suite of plugins for developing WordPress sites without writing PHP.

Everyone can read this forum, but only Toolset clients can post in it. Toolset support works 6 days per week, 19 hours per day.

Our next available supporter will start replying to tickets in about 7.42 hours from now. Thank you for your understanding.

Author
Posts
#1685685

I am using a cred form to allow users to upload media files during the creation and editing of their exhibitor page. The problem I am facing is that by allowing the form to upload media via the media library, the user can see and select content from all users. They should only be able to see and select from their own uploaded media.

#1685693

I just realized it is working properly...almost. I seems that if the user uploads a video file, it is not visible in their media library.

#1686085

Luo Yang
Supporter

Languages: English (English ) Chinese (Simplified) (简体中文 )

Timezone: Asia/Hong_Kong (GMT+08:00)

Hello,

You can follow our document to setup user's access to media library, in your case, it needs to setup "Edit own" privilege of post type "Media" for the specific user role.

More help:
https://toolset.com/course-lesson/using-the-native-wordpress-media-manager-in-front-end-forms/
section "Default User Permissions for Using and Editing Existing Files"

#1687153

Ok, the videos are visible in the user's Media Manager, but something is still off.

I have a cred form that has a field for video file upload, which will be used as a background video in the custom content template named Exhibitor Booth. I used some custom code I found on your site to achieve this. Initially, the video background does not appear at all, unless you log in to the back end as an admin and and click the blue update button on the post.

Just need Exhibitor Name, as this becomes the post title. And then you can select the Video Background radio button and upload a video. After you submit the form, you are taken to the new post page when you can see that area at the top behind the heading is blank. That's where the video should load.

Then go to Admin login above, find the post and then click the blue update button. After that go back to the post page and you will see that the video does indeed load.

I have tried several things with Access but nothing seems to work ;-(

New threads created by Luo Yang and linked to this one are listed below:

https://toolset.com/forums/topic/background-video-in-the-custom-content-template/

#1688519

Luo Yang
Supporter

Languages: English (English ) Chinese (Simplified) (简体中文 )

Timezone: Asia/Hong_Kong (GMT+08:00)

I assume the original question is resolved, according to our support policy, we prefer one ticket one question, for other new questions please check the new thread here:
https://toolset.com/forums/topic/background-video-in-the-custom-content-template/

And it is not safe to share the credentials publicly, so I have removed those credentials in your post.

#1688967

My issue is resolved now. Thank you!